Hoe maakt u data visueel?

Wanneer u gebruik maakt van de juiste tools kunt u sneller, slimmer en overzichtelijk de resultaten zien die u bijvoorbeeld afgelopen maand of vorig jaar heeft bereikt. Wilt u de juiste doelen stellen voor komend kwartaal? Het is een tijdrovend project waarbij het lastig om goed rekening te houden met alle factoren die van invloed kunnen zijn. Microsoft Power BI is een van de juiste tools.

Data kan gemakkelijk visueel gemaakt worden in verschillende dashboards, waarbij data uit diverse bronnen gecombineerd kan worden. Denk daarbij aan een CRM-systeem, Google Analytics of een ERP-systeem. De mogelijkheden zijn uitgebreid en indien gewenst realtime. Dashboards worden al heel lang gebruikt als sturingstool voor beleid of strategieën. Een bekend voorbeeld uit de huidige maatschappij is het Corona dashboard. Hier staat de verschillende data van verschillende databronnen weergegeven op een manier zodat het begrijpelijk is voor iedereen en daar kunnen dan conclusies worden getrokken.

De toepassingen van de dashboards kunnen verschillen. Wilt u inzicht krijgen in de daadwerkelijke omzet ten opzichte van de verwachte omzet? Wilt u de groei qua omzet van uw organisatie weergeven over de jaren heen? Wat is de verwachte omzet op basis van nog openstaande opportunity’s? Of wilt u zien wat de gemiddelde doorlooptijd van uw supportcases is?

Door de data visueel te maken kunnen gemakkelijk inzichten verkregen worden, die met Power BI zowel intern als extern gedeeld kunnen worden. Geïntegreerd in een CRM-systeem of publiek beschikbaar op een website, met Power BI kan het. Het is mogelijk om met Power BI dashboards te maken die gebruikt kunnen worden door verschillende afdelingen binnen uw organisatie. Zo faciliteert u het management om op basis van data sneller en beter te beslissen en kunnen uw servicedesk- of sales-medewerkers de juiste zaken prioriteit geven.

Wij kunnen uw organisatie helpen om alle data uit één of meerdere databronnen samen te voegen tot één geheel. Wij analyseren de beschikbare databronnen om u vervolgens te adviseren in het gebruik van Power Bi of te begeleiden in het maken van de dashboards.