Pixelzebra Aanwezigheid App

Sinds begin juni gaan we bij Pixelzebra met beperkte aantallen en volgens alle richtlijnen, helemaal corona proof, weer naar kantoor. Om inzicht te krijgen in wie wanneer op kantoor werkt en ervoor te zorgen dat het maximaal aantal werkplekken niet wordt overschreden hebben we een Microsoft PowerApp ontwikkeld waarmee onze medewerkers hun aanwezigheid kunnen inzien en bijwerken.

In de Pixelzebra Aanwezigheid App krijgen de medewerkers een overzicht van de komende weken en op welke dagen zij op kantoor mogen werken. Per dag is inzichtelijk wat de capaciteit op kantoor is en hoeveel mensen er die dag aanwezig zullen zijn. De capaciteit kan per dag ingesteld worden. Komt er bijvoorbeeld een klant langs, dan is de capaciteit voor onze medewerkers lager.

In dit scherm kan een medewerker aangeven maar ook zien wanneer hij / zij aanwezig is op kantoor

De basis is dat we het bedrijf in twee groepen verdeeld hebben, die om en om ingepland worden. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen minimaal 2 dagen per week de mogelijkheid heeft om op kantoor te werken. Het kan echter zo zijn dat een medewerker op een bepaalde dag thuis wil werken en op een andere dag juist op kantoor. Door op een dag te klikken wordt zichtbaar wie er die dag op kantoor of thuis werkt. De medewerker kan zijn eigen aanwezigheid bijwerken. Als hij is ingedeeld op kantoor, kan hij dit wijzigen. Als er nog capaciteit beschikbaar is kan de medewerker zijn eigen aanwezigheid ook van thuiswerken aanpassen naar op kantoor.

Door de app te gebruiken kunnen we bij Pixelzebra optimaal gebruik maken van de beperkte capaciteit die we nu op kantoor hanteren. Daarnaast geeft het de medewerkers een veilig gevoel, doordat je altijd kunt zien wie er op kantoor is en hoe druk het zal zijn. Ook kan de app in het onfortuinlijke geval dat er toch iemand ziek wordt gebruikt worden als logboek om snel contactonderzoek te doen.

 

Dit overzicht laat zien wie er die dag aanwezig is op kantoor

Werkt u ook weer gedeeltelijk op kantoor en wilt u een gemakkelijke tool om uw medewerkers in te plannen of in te laten schrijven op de beschikbare werkplekken? Neem dan snel contact op.