Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt samen met alle regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. EDSN ontwikkelt met deze partijen een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. Zij geven hiermee de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.

Omdat netbeheerders een belangrijke rol hebben in het complexe samenspel in de energiemarkt, hebben zij een prominente plek in het centrale team waarmee wij het project Partners in Energie realiseren. Concreet betekent dit dat Pixelzebra, EDSN en de netbeheerders op dagelijkse basis intensief met elkaar samenwerken. Gezamenlijk worden verbeterpunten in kaart gebracht en omgezet naar concrete werk items. Hierbij denkt Pixelzebra niet alleen in technisch opzicht mee, maar worden de netbeheerders soms ook uitgedaagd om hun operationele processen te evalueren. Andersom stimuleren EDSN en de netbeheerders Pixelzebra om in technisch opzicht continue te ontwikkelen, waarbij bijvoorbeeld het inzetten van nieuwe tools of oplossingen geen zeldzaamheid is.

Als onderdeel van het centrale team, proberen wij als Pixelzebra bij te dragen aan een efficiënte manier van samenwerking tussen alle organisaties binnen de energiemarkt. Wij hebben daarom een service platform geïmplementeerd dat meegroeit met de ambities.

Eén portaal dat is aangesloten op Dynamics 365 voor alle partners in marktfacilitering.

Als start hebben wij één portaal ontwikkeld, welke is aangesloten op Dynamics 365. Hierin kun je als organisatie binnen de energiemarkt eenvoudig je vraag stellen aan de netbeheerders, volg je de status van jouw case en krijg je snel een reactie op jouw vraag. Ook biedt dit portaal sector gerelateerde nieuwsartikelen, een kennisbank met informatie, instructies en antwoorden op veel gestelde vragen en een community gedeelte. Een ingang overal en altijd toegankelijk, snel en overzichtelijk, in een styling die volledig aangepast kan worden naar de wensen van de klant.

Bovenstaande is allemaal mogelijk geworden door onze fijne samenwerking met EDSN en de netbeheerders. Wij hopen dan ook nog lang onderdeel te mogen zijn van dit mooie project.

Wilt u meer weten over Microsoft Dynamics 365?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op

Ja, ik wil meer weten!

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met jou op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.