Offertes opmaken en versturen met Dynamics 365

Je nieuwe klant is pas definitief klant als hij of zij een handtekening onder je offerte heeft gezet. En nou juist die laatste stap is een ingewikkelde. Maak je offerte op en verstuur ze met Dynamics 365 Sales, dan heb je met één druk op de knop een complete offerte met de juiste informatie, die je direct naar je toekomstige klant stuurt.

hero pattern

Automatisch je offertes laten genereren

Bij een goed geolied proces in Dynamics 365 Sales staat alle verzamelde klantdata netjes bij elkaar in één omgeving. Hierdoor heb je in mum van tijd een volledige offerte samengesteld. Het enige wat nog gedaan moet worden, is het combineren van de juiste data. Dit bestaat niet alleen uit data die je over de klant hebt verzameld, maar ook uit de data van jouw organisatie. Zo kun je verschillende prijslijsten toevoegen, waardoor je de juiste prijslijst aan een klant kunt koppelen. Heb je voor elke klant dezelfde prijs? Dan heb je aan één prijslijst genoeg. Maar wil je onderscheid maken tussen bijvoorbeeld klantgroepen of regio’s? Voeg dan meerdere prijslijsten toe. Vervolgens maak je met één druk op de knop je complete offerte.

Volledig geïntegreerd in je CRM en ERP

Het maken van offertes in Dynamics 365 Sales brengt nog een groot voordeel met zich mee: alle offertes staan automatisch in je CRM en ERP. Zo blijft je salespijplijn actueel en verlies je uitstaande offertes niet uit het oog. Door van je offerteproces een workflow te maken, neem je ook eenvoudig revisies mee in het proces. Moet je voor bepaalde offertes eerst een goedkeuring hebben van een collega, omdat deze bijvoorbeeld boven een bepaald bedrag uitkomt? Dan kun je ook deze stap in je workflow meenemen.

Daarnaast zorg je ervoor dat de informatie voor al je collega’s beschikbaar is. Heeft één van je teamleden contact met dezelfde klant? Dan kan ook hij of zij de offerte inzien. Mochten er dan vragen zijn, dan kunnen die snel en efficiënt beantwoord worden. Zo voelt de klant zich altijd gehoord.

Opgemaakt in je eigen huisstijl

De door jou aangemaakte offertes kun je direct laten opmaken in je eigen huisstijl. Zo heeft elke offerte een consistent design, welke collega de offerte ook aanmaakt. Daarnaast kan het zijn dat je bepaalde bijlagen wilt meesturen, zoals de algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden. Deze voeg je ook gemakkelijk toe, zodat je het totaalpakket in één keer naar je klant kunt sturen.

Wij helpen je met de implementatie

Overstappen naar Dynamics 365 Sales is niet iets wat je zomaar even doet. De volledige software wordt namelijk afgestemd op jouw organisatie, zodat je precies de juiste tools, mogelijkheden en informatie beschikbaar hebt. Wij helpen je hierbij. We zorgen ervoor dat alles geïntegreerd is en dat jij en je collega’s een goede training krijgen. Zo kun je direct goed van start. Heb je achteraf vragen, dan staan we voor je klaar om je snel verder te helpen.

Ben je benieuwd naar wat Dynamics 365 Sales voor jouw organisatie kan betekenen? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze experts. Dan kijken we samen wat deze tool voor jouw organisatie kan betekenen.

Diederik Bos
Sales Manager
diederik.bos@pixelzebra.nl
070-8200196
Start met Dynamics 365 Sales
Plan een afspraak

Start met het opmaken en versturen van Dynamics 365 Sales. Laat je gegevens achter en ontdek de mogelijkheden.