Van Excel-lijsten naar relatiebeheer

Beheer jij je relaties nog in Excel? Dan is de kans groot dat je dagen bezig bent geweest om het bestand helemaal naar je eigen hand te zetten. Het is tenslotte één van de belangrijkste documenten in het salesteam. Maar hoe goed je Excel-document ook werkt, toch is het tijd om de overstap te maken naar professioneel relatiebeheer met een tool als Dynamics 365 Sales. We leggen je uit waarom.

hero pattern

Voorkom verlies van je data

Allereerst de belangrijkste reden om over te stappen: je data is niet veilig als deze staat opgeslagen op jouw lokale computer. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en je kunt helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van je klantenbestand. Kies je ervoor om alles in Dynamics 365 Sales te zetten, dan weet je zeker dat je data veilig in de (Europese) cloud staat opgeslagen. Als je computer dan toch crasht, ben je niets verloren.

Werk beter samen met je salesteam

Als iedereen een eigen Excel-bestand heeft waar ze hun klanten en mutaties in bijhouden, dan is de kans groot dat je een hoop tijd kwijt bent aan het rechttrekken van informatie. Met Dynamics 365 Sales werk je met z’n allen in één up to date klantenbestand. Wijzigingen worden direct gesynchroniseerd, zodat je je nooit meer hoeft af te vragen wat de laatste status is. Daarbij zorg je ervoor dat iedereen werkt volgens één werkwijze, waardoor alle collega’s dezelfde data vastleggen. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat jullie beter kunnen samenwerken.

Maak je inspanningen meetbaar

Vergeet het handelen op onderbuikgevoel. Met Dynamics 365 Sales maak je jouw activiteiten direct meetbaar. Je krijgt in één overzicht de resultaten van je team en je campagnes te zien. Daarnaast onderzoek je eenvoudig wat wel en niet werkt bij jouw doelgroep, waardoor je betere keuzes maakt om jouw sales-activiteiten naar een hoger niveau te tillen. Ook kun je een voorspelling maken van je sales-pijplijn, zodat je op elk moment weet welke punten in de salesfunnel extra aandacht verdienen.

Breid je sales-omgeving uit en vergroot je mogelijkheden

Werk je in Excel, dan zijn de mogelijkheden vrij beperkt. Je hebt tenslotte alleen de tools van Excel tot je beschikking. Met Dynamics 365 Sales is dit anders. Door andere oplossingen te koppelen aan jouw omgeving krijg je nog meer mogelijkheden om je data te verreiken. Denk aan een koppeling met Dynamics 365 Marketing of Customer Service, waardoor je beter zicht hebt op de volledige customer journey van jouw klanten. Dit helpt je niet alleen om meer inzicht te krijgen, maar zorgt ook voor een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen.

Haal alles uit Dynamics 365 Sales

De mogelijkheden van Dynamics 365 Sales zijn eindeloos. Deze oplossing gaat dan ook veel verder dan alleen het beheren van je relaties. Denk aan het maken van persoonlijke dashboards, het voorspellen van je salesfunnel, het maken van offertes en nog veel meer. Benieuwd naar wat je allemaal uit Dynamics 365 Sales kunt halen? Houd dan onze blogs in de gaten.

Nog niet klaar voor de overstap? Wij helpen je!

Jouw Excel-bestand overzetten naar een nieuw en onbekend systeem is niet zomaar iets. Waarschijnlijk ben je jaren bezig geweest om alle data die erin staat te verzamelen, en om deze op een werkbare manier in te zetten. Het kan dus maar zo zijn dat je nog niet klaar bent voor de overstap naar Dynamics 365 Sales. Geen zorgen: wij helpen je om al je data veilig over te zetten. Ook verzorgen we trainingen voor jou en je collega’s zodat je een vliegende start kunt maken in je nieuwe sales-omgeving. Wil je eerst weten op welke manier Dynamics 365 Sales jouw team kan helpen? Plan dan eens vrijblijvend een demo in bij één van onze experts. We vertellen je dan meer over de mogelijkheden, afgestemd op jouw situatie.
Diederik Bos
Sales Manager
diederik.bos@pixelzebra.nl
070-8200196
Start met Dynamics 365 Sales
Plan een afspraak

Ook werken met Dynamics 365 Sales? Ontdek de mogelijkheden. Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.