Voorspel de toekomst met Dynamics 365

Vaak baseer je de resultaten van je organisatie op het verleden. Maar met Dynamics 365 Sales krijg je ook een kijkje in de toekomst, zodat je kunt inschatten wat je potentiële omzet wordt en welke leads je aandacht moet geven. Dit helpt je om je tijd goed te verdelen, efficiënt te werken én in te schatten of er voldoende mensen en resources beschikbaar zijn. Dit zorgt voor grip op elke situatie.

hero pattern

Altijd inzicht in je salesfunnel

De Forecast-tab geeft jou direct inzicht in je toekomstige salesfunnel. Hier kun je precies zien hoeveel potentiële omzet het salesteam de komende tijd kan genereren. Dit wordt bepaald op basis van de leads in Dynamics 365 Sales. Je geeft zelf aan waar in het proces zich een verkoopkans bevindt. Zit deze nog in het beginstadium, is er al iets toegezegd of heb je de deal gesloten? Houd je dit goed bij, dan weet je precies welke omzet zeker is en hoeveel omzet je mogelijk nog kunt genereren.

Grip op de prestaties van het salesteam

Dynamics 365 Sales helpt je niet alleen om je potentiële omzet te berekenen, maar geeft je ook inzicht in de prestaties van je salesteam. Zo kun je op elk moment zien of je nog netjes op koers ligt om je doelstellingen te behalen. Managers kunnen ook de prestaties van het gehele team en individuele teamleden inzien, zodat er snel bijgestuurd kan worden indien nodig.

Voorspellend scoren van je verkoopkansen

Inzicht in de resultaten van jouw organisatie is één ding. Een heel ander onderdeel is het voorspellen van de kansen bij verschillende leads. Door middel van een voorspellend Machine Learning-model krijgen al je verkoopkansen een eigen score. Hoe hoger de score, hoe groter de kans op succes. Dit helpt je om je tijd te besteden aan de prospects die de meeste kans van slagen hebben. Dynamics 365 Sales berekent deze kansen op basis van je eerdere resultaten. Hierdoor blijft het systeem leren, zodat je steeds beter kansen en risico’s kunt identificeren.

Ontdek waar je prospect behoefte aan heeft

Daarnaast geeft de assistent van Dynamics 365 je tips over de volgende stap bij je leads. Zo zie je wanneer en met wie er voor het laatst contact was, of je nog mails hebt waar je op moet reageren en wanneer een deadline nadert. Dit haalt Dynamics 365 vanuit verschillende databronnen zoals Outlook, Teams en zelfs LinkedIn.

Focus je weer op wat écht belangrijk is met Dynamics 365 Sales

Met de krappe arbeidsmarkt en keiharde concurrentie komt er steeds meer op het bordje van de salesmanager te liggen, waardoor het lastiger wordt om te focussen op de zaken die het verschil maken. De slimme hulpmiddelen van Dynamics 365 Sales helpen om weer efficiënter, leuker en succesvoller te kunnen werken. Is jouw team toe aan deze stap? Dan helpen wij met de implementatie. We zorgen dat Dynamics 365 helemaal wordt aangepast op jouw organisatie, en dat alle medewerkers een goede training krijgen. Heb je na de implementatie vragen? Dan staan we uiteraard voor je klaar om je te helpen. Plan gerust eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kijken we samen hoe Dynamics 365 jouw organisatie kan
Diederik Bos
Sales Manager
diederik.bos@pixelzebra.nl
070-8200196
Ontdek de mogelijkheden van Dynamics 365 Sales
Plan een afspraak

Ook werken met Dynamics 365 Sales? Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.